Na trhu čas od času bývá stánek kde mají jen hovězí maso, tak jsem se šla zeptat na líčka, ale líčka nebyla. Byla však veverka. Znáte veverku, to je hovězí maso, které se nepříliš často dostává do obchodu, jelikož si ho nechávají řezníci sami pro sebe, říká se mu hovězí panenská svíčková. Tak jsem vymyslela, že ho udělám jako minutku.
Porce hovězí veverky
hrst ostružin
snítka tymiánu
lžíce hnědého cukru
lžíce balsamikového krému
1 gelový hovězí bujón
100 ml vína
kousek másla
hrubá sůl
čerstvě mletý pepř
Maso po obou stranách zprudka opečte po obou stranách, osolte opepřete a dejte do kastrolu a dejte do trouby 180°C na 20 minut. Mezi tím si připravte omáčku, do výpeku přidejte máslo, cukr, balsamikový krém, tymián, ostružiny, bujon a přidejte víno a nechte zredukovat, na konec ochuťte solí a pepřem. Jako přílohu jsem připravila pečené brambůrky. Maso mohlo být ještě křehčí, ale popravdě nevím co bych měla udělat jinak.