Hovězí veverka s ostružinovou omáčkou

IMG_0107

Na trhu čas od času bývá stánek kde mají jen hovězí maso, tak jsem se šla zeptat na líčka, ale líčka nebyla. Byla však veverka. Znáte veverku, to je hovězí maso, které se nepříliš často dostává do obchodu, jelikož si ho nechávají řezníci sami pro sebe, říká se mu hovězí panenská svíčková. Tak jsem vymyslela, že ho udělám jako minutku.

Porce hovězí veverky

hrst ostružin

snítka tymiánu

lžíce hnědého cukru

lžíce balsamikového krému

1 gelový hovězí bujón

100 ml vína

kousek másla

hrubá sůl

čerstvě mletý pepř

Maso po obou stranách zprudka opečte po obou stranách, osolte opepřete a dejte do kastrolu a dejte do trouby 180°C na 20 minut. Mezi tím si připravte omáčku, do výpeku přidejte máslo, cukr, balsamikový krém, tymián, ostružiny, bujon a přidejte víno a nechte zredukovat, na konec ochuťte solí a pepřem. Jako přílohu jsem připravila pečené brambůrky. Maso mohlo být ještě křehčí, ale popravdě nevím co bych měla udělat jinak.

Napsat komentář