Telecí líčka s bramborovou kaší

IMG_1119

Přepadla nás viróza a jeden ze symptomů bylo nechutenství – krátkodobé :-). Když jsem přemýšlela, že naše první normální jídlo by mělo být něco dietního, napadlo mě telecí maso. A představte si, měli telecí líčka – naprostá vzácnost. Dieta nedieta, líčka budu dělat podle Zdéni Pohlreicha a basta.

500 – 700 g telecích líček

100 ml hovězí vývar

olej

1 mrkev

1 celer

1 cibule

4 stroužky česneku

majoránka čerstvá

150 ml víno Marsala

1 malý rajsky protlak – kvalitní

máslo

petrželka plocholistá

sůl

čerstvě mletý pepř

V kastrolu zprudka orestujte osolená a opepřená líčka. Až budou ze všech stran dohněda, tak je vyndejte. Do kastrolu přidejte olej a přidejte nakrájenou zeleninu orestujte dohněda a přidejte česnek, potom přidejte rajský protlak, zalijte vínem Marsala a vařte dokud se téměř vše nevyvaří. poté přidejte líčka a duste cca 4 hodiny. Jakmile jsou líčka měkká, tak je vyndejte. Omáčku přeceďte a následně ji svařte na požadovanou hustotu. Přidejte chlazené na kostičky nakrájené máslo, lístky majoránky, dochuťte solí a pepřem. Líčka vraťte do omáčky a prohřejte. ozdobte petrželkou. S bramborovou kaší je to naprostá dobrota.

Napsat komentář