Přepadla nás viróza a jeden ze symptomů bylo nechutenství – krátkodobé :-). Když jsem přemýšlela, že naše první normální jídlo by mělo být něco dietního, napadlo mě telecí maso. A představte si, měli telecí líčka – naprostá vzácnost. Dieta nedieta, líčka budu dělat podle Zdéni Pohlreicha a basta.
500 – 700 g telecích líček
100 ml hovězí vývar
olej
1 mrkev
1 celer
1 cibule
4 stroužky česneku
majoránka čerstvá
150 ml víno Marsala
1 malý rajsky protlak – kvalitní
máslo
petrželka plocholistá
sůl
čerstvě mletý pepř
V kastrolu zprudka orestujte osolená a opepřená líčka. Až budou ze všech stran dohněda, tak je vyndejte. Do kastrolu přidejte olej a přidejte nakrájenou zeleninu orestujte dohněda a přidejte česnek, potom přidejte rajský protlak, zalijte vínem Marsala a vařte dokud se téměř vše nevyvaří. poté přidejte líčka a duste cca 4 hodiny. Jakmile jsou líčka měkká, tak je vyndejte. Omáčku přeceďte a následně ji svařte na požadovanou hustotu. Přidejte chlazené na kostičky nakrájené máslo, lístky majoránky, dochuťte solí a pepřem. Líčka vraťte do omáčky a prohřejte. ozdobte petrželkou. S bramborovou kaší je to naprostá dobrota.