Myslím, že avokádo je ovoce. Je to něco, co velmi často při nákupu vyhledávám. Koupím tři avokáda a večeře je hotová. Ale polévka z avokáda to mě naprosto okouzlilo. Po testování Jindra usoudil, že by byla polévka dobrá i za studena, tak si snad příští léto vzpomenu. A navíc recept je původně z Francie.
1 oloupané avokádo
2 žloutky
polévková lžíce zakysané smetany
1 dl domácího kuřecího vývaru
pár stvolů čerstvé pažitky
pár lístků čerstvé šalvěje
mořská sůl, mletý pepř
Avokádo s pažitkou rozmixujte v mixeru do krémové konzistence. Umixovaný krém ochuťte solí a pepřem. H hrnci ohřejte kuřecí vývar a postupně ho přilévejte k avokádu a vše v mixeru promíchejte. pak přidejte smetanu a žloutky a mixujte, až je polévka jako samet. talíře můžete ozdobit opečenými krutony a šalvějí. Ihned podávejte.