Borůvkový koláč

SAMSUNG CSC

Jelikož na chatě máme obrovskou kanadskou borůvku, musela jsem si poradit s tím, jak zpracovat nadúrodu borůvek. Tento recept je i pro začátečníky, jelikož se pracuje vlastně pouze s drobenkou, ale výsledek je nad očekávání.

Těsto:

  • 600 g polohrubé mouky (používám špaldovou mouku)
  • 200 g třtinového cukru
  • citronová kůra
  • I lžička skořice
  • 300 g rozpuštěného másla

Všechny ingredience smíchejte v drobenku

Na plech s pečícím papírem dejte polovinu drobenky a rukou uplácejte tenkou vrstvu a dejte na 15 minut péct 170 stupňů.

Poleva:

  • 250 ml smetany na šlehání
  • 3 žloutky
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce škrobové moučky
  • 500 g borůvek

Ušlehejte šlehačku, postupně vmíchejte žloutky, med a škrobovou moučku. Rovnoměrně dejte na těsto, Borůvky navrstvěte na šlehačku. Na borůvky dejte zbytek drobenky a dejte péct na 30 minut/170 stupňů.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s