Jelikož na chatě máme obrovskou kanadskou borůvku, musela jsem si poradit s tím, jak zpracovat nadúrodu borůvek. Tento recept je i pro začátečníky, jelikož se pracuje vlastně pouze s drobenkou, ale výsledek je nad očekávání.
Těsto:
- 600 g polohrubé mouky (používám špaldovou mouku)
- 200 g třtinového cukru
- citronová kůra
- I lžička skořice
- 300 g rozpuštěného másla
Všechny ingredience smíchejte v drobenku
Na plech s pečícím papírem dejte polovinu drobenky a rukou uplácejte tenkou vrstvu a dejte na 15 minut péct 170 stupňů.
Poleva:
- 250 ml smetany na šlehání
- 3 žloutky
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce škrobové moučky
- 500 g borůvek
Ušlehejte šlehačku, postupně vmíchejte žloutky, med a škrobovou moučku. Rovnoměrně dejte na těsto, Borůvky navrstvěte na šlehačku. Na borůvky dejte zbytek drobenky a dejte péct na 30 minut/170 stupňů.