Švestková chilli omáčka

Přemýšlíte jak si oživit večery u grilování? Jedno malé oživení je, když si připravíte svou vlastní omáčku.

  • 2 kg zralých švestek, vypeckovaných
  • 5 nasekaných stroužků česneku
  • kousek nastrouhaného zázvoru
  • 4 chilli papričky
  • 70 ml vinného octa
  • 4 mleté hřebíčky
  • špetka mletého koření
  • 750 g cukru

Švestky, sůl, česnek, zázvor, chilli a ocet dejte vařit do hrnce a za stálého míchání 45 minut vařte až směs získá kašovitou konzistenci, Přidejte koření a cukr, promíchejte a přiveďte opět k varu a nechte 30 minut probublávat. Pak směs rozmixujte a naplňte do lahví.

Bude-li se vám omáčka zdát moc kyselá, přidejte švestková povidla.Sladká a pikantní chuť omáčky je dokonalým doplňkem ke grilovaným klobásám i masu.

Advertisements

4 thoughts on “Švestková chilli omáčka

  1. Narazila jsem na tento recept ,který mne zaujal,bohužel jsem nepřemýšlela a „vrazila“ do receptu celých 700 ml vinného octa ,což je asi omyl v recept,poněvadž je to prakticky nepoživatelné a nejspíš mělo být množství 70 ml. Já budu násobit množství- doufám,že takové množství omáčky udám 🙂 . Jinak když si odmyslím jak je to kyselé,tak je to velmi příjemná omáčka :-).Markéta

  2. Určitě bude úžasná , tuto kombinaci miluju,moje chyba – ale zase budu mít skvělé dárky na grilování ke kamarádům 🙂 . Markéta

  3. Omáčku jsem dělala, zdálo se mi toho octu hodně, dala jsem 250 ml, nebyla tak hustá, ale chutnala, snědla se. Dík za opravu, udělám další, jen méně octu…

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s