Lotrinský koláč

 

IMG_0175

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Můj manžel nemá moc rád slané koláče, ale když jsem koláč po dlouhé době upekla, přišel mu k chuti. Je rychlý a velmi chutný. Jestli jste byli o prázdninách ve Francii, tak jej můžete servírovat, jako vzpomínku na Francii :-).

Těsto:

250 g hladké mouky

80 g másla

150 ml mléka

1 vejce

špetka soli

Vše smícháme v hladké těsto a dejte na hodinku do ledničky.

Těsto vyválejte a dejte do kulaté formy, na těsto dejte papír na pečení a zatižte (používají se fazole, já používám zapékací misku), pečte 15 minut při 160 stupních.

Náplň:

200 g anglické slaniny

200 g sýra Gruyere

2 cibule

2 porky

300 ml smetany

3 vejce

muškátový oříšek

sůl, pepř

Slaninu, porek a cibuli orestujeme, zasypeme sýrem a zalijeme smetanou s vejci, oříškem, solí a pepřem.

Pečeme dozlatova při 200 g stupních.

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s