Miluji kozí sýr a grilovaný nejvíc. Prvně jsem ho jedla v Le Bistrot de Madlene a když jsem vložila první sousto do pusy, myslela jsem, že se mi zbláznily všechny chuťové buňky.
dresing:
3 lžíce dijonské hořčice
3 lžíce hrubozoné hořčice
2 lžíce medu
1 lžíce nadrcených vlažských ořechů
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce dyňového oleje
Smíchejte obě hořčice, med, drcené ořechy a oleje.
Kozí sýr dejte do ohnivzdorné misky a dejte pod gril. Je-li na vás kozí sýr moc silná chuť, dám na dno mističky lučinu a až na ní položím kozí sýr. Výsledný grilovaný sýr nemá tak intenzivní chuť.
Do mísy natrhejte salát, dle chuti (já preferuji ledový salát), přelijte dresingem, posypte ořechy. Podávejte s grilovaným sýrem a bagetou.
Ta chuť opravdu stojí za to.