Jak jsem již psala, ráda vařím zdravě a dietně a proto čas od času zařadím telecí maso.
Příprava čočky:
250 g žluté čočky
1 cibule
2 celerové řapíky
2 rajčata
200 g rajčatového protlaku
1 lžíce bílého balzamikového octa
600 ml bujónu
sůl, pepř
Na olej dáme cibuli, pak rajčatový protlak a ocet, pak nalijeme 600 ml bujónu a uvedeme do varu, přidáme čočku, po 5 ti minutách vaření přidáme řapíkatý celer najemno nakrájený, vaříme dále 10 minut. Nakonec do čočky přidáme nakrájená rajčata na kostky. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme ocet.
Závitky:
1 svazek četstvé bazalky
70 g parmazánu
1 stroužek česneku
1 lžíce oleje
4 telecí plátky
bujón
sůl, pepř
Parmazán, česnek a bazalku rozmixujeme na jemnou kaši. Plátky masa mezi potravinovou folií rozmačkáme na tenké plátky, osolíme a opepříme a potřeme kašičkou z bazalky a parmazánu, zarolujeme závitky a sepneme jehlou či špejlí. Na rozehřátý olej vložíme závitky a opékáme po všech stranách, přidáme bujón a dusíme, dokud se bujón nevyvaří. Do výpeku dáme smetanu a krátce povaříme, podle chuti osolíme opepříme. Masové závitky rozkrájíme na plátky. Nandáme čočku, závitek rozkrájený na plátky posypaný parmazánem a čerstvou bazalkou a přelitý omáčkou.
Přeji dobrou chuť.