Telecí závitky s bazalkou a parmazánem a jako příloha žlutá čočka

SAMSUNG CSC

Jak jsem již psala, ráda vařím zdravě a dietně a proto čas od času zařadím telecí maso.

Příprava čočky:

250 g žluté čočky

1 cibule

2 celerové řapíky

2 rajčata

200 g rajčatového protlaku

1 lžíce bílého balzamikového octa

600 ml bujónu

sůl, pepř

Na olej dáme cibuli, pak rajčatový protlak a ocet, pak nalijeme 600 ml bujónu a uvedeme do varu, přidáme čočku, po 5 ti minutách vaření přidáme řapíkatý celer najemno nakrájený, vaříme dále 10 minut. Nakonec do čočky přidáme nakrájená rajčata na kostky. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme ocet.

Závitky:

1 svazek četstvé bazalky

70 g parmazánu

1 stroužek česneku

1 lžíce oleje

4 telecí plátky

bujón

sůl, pepř

Parmazán, česnek a bazalku rozmixujeme na jemnou kaši. Plátky masa mezi potravinovou folií rozmačkáme na tenké plátky, osolíme a opepříme a potřeme kašičkou z bazalky a parmazánu, zarolujeme závitky a sepneme jehlou či špejlí. Na rozehřátý olej vložíme závitky a opékáme po všech stranách, přidáme bujón a dusíme, dokud se bujón nevyvaří. Do výpeku dáme smetanu a krátce povaříme, podle chuti osolíme opepříme. Masové závitky rozkrájíme na plátky. Nandáme čočku, závitek rozkrájený na plátky posypaný parmazánem a čerstvou bazalkou a přelitý omáčkou.

Přeji dobrou chuť.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s