Nepečeny jahodový cheesecake

Vždy jsem připravovala pečený cheesecake, ale tento recept mě zaujal a je pravda, že v tomto horkém létě se stal hitem. Vylepšila jsem ho ještě tím, že ho dám na pár hodin do mrazáku a pak ho podávám částečně zmražený, což je v tyto dny velmi osvěžující.

Korpus:

200 g sušenek (zkoušela jsem Bebe, máslové, ale nejlepší jsou Koka)

100 g másla

1 lžíce medu

špetka skořice

Náplň:

6 plátků želatiny

1 šlehačka

2 ricotty

1 měkký tvaroh

75 g moučkového cukru

1 citron

Poleva:

500 g jahod

75 g cukru

Sušenky rozlamejte  a rozmixujte, smíchejte s medem a máslem a vytvořte korpus do dortové formy vyložené pečícím papírem.

Namočte želatinu do vody, do kastrůlku dejte ohřát malinko šlehačky (50 ml), zbytek ušlehejte. Smíchejte ricottu, tvaroh, cukr, citronovou kůru a vmíchejte želatinu, kterou rozpustíte v teplé šlehačce a na konec přidejte ušlehanou šlehačku. Náplň dejte na korpus a šup s výtvorem do mrazáku.

Jahody si rozdělte na třetiny. Jednu třetinu rozvařte s 75 g cukru, druhou třetinu rozmixujte spolu s uvařenými jahodami a poslední třetinu nakrájejte na tenké plátky a smíchejte s rozmixovanou hmotou. Vše dejte vychladit.

Dort podávejte přelitý jahodovou směsí, můžete přidat šlehačku.

Dort mám ráda, jelikož je skoro dietní, ricotty a tvaroh jsou fajn, cukru tam není moc, snad jen ta šlehačka, ale možná by to šlo i bez ní.

Tak využijte ještě léta a jahod a překvapte vaše okolí.

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s