Pivní štrůdl

SAMSUNG CSC

 

Maminka dělávala štrůdl tažený, to mi bylo jasný že nedám, ale našla jsem důstojného zástupce a to je štrůdl z pivního těsta.

300 g hladké mouky

1/2 Omega ztužený tuk

16 lžic piva

Z mouky vytvořte hromádku na ní nastrouhejte ztužený tuk a do dolíčku dejte 16 lžic piva. Vypracujte hladké těsto a dejte na chvíli odpočívat pod nahřátý kastrůlek. Na pomoučněném vále se vám těsto krásně bude vyvalovat do tenoučkého těsta. Pak už klasika. těsto potřete máslem, posypte rozemletými piškoty či strouhankou, dejte nastrouhaná jablka, pocukrujte, posypte skořicí posypte piškotovou strouhankou, pokapejte máslem, můžete přidat citronovou kůru, ořechy či hrozinky. zabalte. Dejte péct na 20 minut 180 stupňů.

Pocukrujte a opět, ještě teplý je návykový. Včera jsem dostala poprvé letos letní jablka, takže zítra jdu na to :-).

Ještě speciální foto pro Vaška. Štrůdl se šodó. Jestli máte chuť, nemusíte se se šodó dělat, ale kupte si hotové od firmy Tatra.. Šodó je v krabičce, jen ho ohřejete, přidáte rum podle chuti a už servírujete. Děkuji Vaškovi za dodání a za dobrý nápad.

IMG_0079

 

 

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s