Plněné papriky dělá každý trochu jinak, tento recept je opět od maminky. Obě dívky mých synů přišly s tím, že plněné papriky nejedí, že by školní jídelna? Nikoho nenutíme k jídlu, ale rádi dáme ochutnat a happy end je, že Jana i Julie teď plněné papriky mají rádi.
Petro, recept speciálně pro tebe :-).
Nádivka do paprik:
2/3 Mleté maso (jako dietní verzi používám mleté krutí prso, lepe se mele polozmražené, mý clapi preferují vepřo-hovězi)
1/3 vařená rýže
cibule
1 vejce
petrželka, sůl, pepř
Na oleji zpěňte cibuli, přidejte mleté maso a orestujte, osolte, opepřete. Až maso bude hotové a sundáte ho ze sporáku, vmíchejte vejce a přidejte petrželku. Náplň dejte do omytých a očištěných paprik.
Omáčka:
cibule
5 rajčat pokrájených
malý rajský protlak
šlehačka
na zpěněnou cibulku dejte rajčata a rajský protlak, poduste, přidejte trochu vody a vložte vařit naplněné papriky. Až papriky budou vařené do omáčky přidejte šlehačku, chcete-li hustější omáčku do šlehačky rozšlehejte hladkou mouku. Já zahušťuji tím, že přidám zbytek směsi do paprik.
Papriky podávám s vařenou rýží.
Smetanová omáčka má chuť po rajčatech a paprikách, což je velmi delikátní chuť i vůně. Doufám Petro, že se ti to povedlo a oběd chutnal :-).
Děkuju nastotisíckrááát! Byly vynikající, s kuřecím, a všichni se olizovali až za ušima 🙂