Palačinka Margherita – palačinka trochu jinak

margarita_palacinka

Tak tohle jídlo je u nás již několik let hitem a musím říct, že i jako pohoštění pro návštěvu se mi velmi osvědčilo.

Palačinka:

250 g polohrubé mouky

3 vejce

50 g másla,

0,5 L mléka

12 rajčat

100 g sýra mozzarella

čerstvá bazalka

pepř, sůl

Z mouky, vajec, mléka, soli a poloviny másla ušlehejte těsto na palačinky. Nechte těsto chvíli odpočinout. Zbytek másla používejte na pánev na přípravu palačinek. Na palačinku nandejte plátky rajčat, na rajčata plátky mozzarely, posypte bazalkou, polijte olivovým olejem, posolte, popepřete.

Je to nečekaně dobrá variace palačinky. Jako rychlá a lehká večeře, nebo jako předkrm pro vzácné hosty. Mám ráda i barevnou variaci tohoto jídla.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s