Když se naše rodina objeví v Rakousku, neopomeneme si dát vídeňský řízek se salátem. Tento recept nám trochu simuluje ten výborný kyselý bramborový salát z Vídně, i když je z Bavorska :-).
800 g vařených brambor
2 červené cibule
2 dl hovězího vývaru
2 lžíce olivového oleje (mužete použít dýňový, či sezamový)
1 lžíce vinného octa
1 lžička cukru
2 nakladané okurky
sůl, pepř, kmín
Oloupané brambory nakrájejte na plátky. Vložte do mísy, přidejte sůl, mletý kmín. Cibuli nakrájejte nadrobno, část na plátky. Drobnou cibuli zamíchejte do salátu, plátky nechte na ozdobu. Vmíchejte vinný ocet, olej, pepř a jemně nakrájené okurky. Promíchejte a nechte asi hodinu odležet v chladnu. Potom zalijte vroucím vývarem a znovu promíchejte. Jakmile salát bude vlažný, můžete ho podávat. Ozdobte plátky červené cibule.
Michale, Jindro Ondro a Jano těšte se! zítra bude k obědu ( pracující lid ho může mít k večeři).