Polníček s teplými bramborami

IMG_0136

Tento rok jsme na začátku prázdnin navštívili Slovinsko, projeli jsme ho celé na kolech, vlastně jsme jsme naší cestu začali v Itálii a dojeli jsme až do Chorvatska. Slovinsko nás naprosto šokovalo svou krásnou přírodou a přívětivostí. Co jsme tam objevili, jako naprostou lahůdku,  je dýňový olej. Je tak chuťově zajímavý a dodává jídlu specifickou chuť pražených oříšků.

Tady máte k dispozici tip na recept, kde dýňový olej můžete použít.

250 g polníčku (zkoušela jsem to i s čerstvým špenátem a bylo to dobré)

4 vařené brambory ve slupce

1 stroužek česneku

80 g na kostičky nakrájená slanina

sůl, pepř

4 lžíce dýňového oleje (jestli se nechystáte do Slovinska, můžete ho koupit v drogerii DM, nebo ve zdravé výživě, je pekelně drahý)

1 lžíce jablečného octa

Salát omyjte a naporcujte, brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Slaninu opražte na pánvi, přidejte brambory a česnek, lehce opečte. Polníček smíchejte se směsí brambor a slaniny, osolte, opepřete. zakapejte octem a olejem. Nechte chvilku prolnout chutě a pak podávejte, buď jako salát, či jako přílohu. Minule jsem tento salát použila jako přílohu k lososu a byla to velmi dobrá kombinace.

Určitě v oblasti dýňového oleje budu ještě experimentovat :-).

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s