Trhanec s jablkovým kompotem

Recept na trhanec jsem objevila před několika lety a ráda ho občas připravím o víkendu k snídani. Tak nevím, jestli patří do kategorie dezerty či ostatní :-).

4 velká vejce

350 g polohrubé mouky

0,5 l mléka

špetka soli

50 g rozinek naložených v rumu

20 g cukru

100 g másla

2 lžíce cukru moučka

0.5 lžičky skořice

jablkový kompot

mandlové lupínky

 

Oddělte žloutky od bílků, žloutky prošlehejte se špetkou soli a mléka. Postupně přisypte mouku a připravte hladké těsto. Nakonec přidejte rumové rozinky. Bílky vyšlehejte s cukrem na tuhý sníh a zlehka vmíchejte do těstíčka. V pánvi rozehřejte kousek másla a postupně upečte po obou stranách čtyři vyšší placky, podobně jako palačinky. Pomocí dvou vidliček v míse roztrhejte na malé kousky, pocukrujte moučkovým cukrem a skořicí. Podávejte s jablečným kompotem.

 

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s