Chilli con carne

Tento recept jsem našla v nějakém časopise a přesně si pamatuji, kdy jsem ho vařila poprvé. Bylo to 1.5.2009, jelikož ten den jsme se jeli podívat na štěňátko a přivezli jsme si mou milovanou Dianku. Kdykoli chilli vařím vzpomenu si na ten den. Taky si vzpomínám, že jsem přesně následovala recept a dvě lžičky chilli z oběda udělaly zážitkové posezení a jedli, pouze ti co mají plechovou pusu :-).

2 lžíce olivového oleje

100 g cibule

3 stroužky česneku

500 g mletého telecího či krůtího masa (já používám krůtí a moje doporučení, před mletím si ho malinko zmražte, mletí je daleko rychlejší)

1 lžička chill (v původním receptu jsou 2 lžičky a to je fakt moc)

1 lžička kmínu

1 lžíce sladké papriky

1 zelená paprika

400 g konzervovaných drcených rajčat

250 ml vody

400 g steril. tmavých fazolí

150 g steril. kukuřice

1 lžička třtinového cukru na dochucení

rozpáleném oleji opečte cibuli a česnek, přidejte mleté maso, chilli, kmín a míchejte až se maso opeče a začne se oddělovat. Maso posypte mletou paprikou, zalijte rajčaty, a vodou. Osolte, opepřete, a na mírném plameni nechte dusit 20 minut. Nakonec přidejte zelenou papriku, duste 10 minut, dochuťte solí a pepřem, přidejte fazole a kukuřici, stáhněte z ohně a nechte před podáváním odpočinout 10 minut, aby se chutě mohli řádně propojit. Podávejte s bagetou. Nevím jestli je tohle chilli con carne co miloval Colombo, ale myslím že ano, jelikož je opravdu návykové.

SAMSUNG CSC

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s