Tento recept jsem našla v nějakém časopise a přesně si pamatuji, kdy jsem ho vařila poprvé. Bylo to 1.5.2009, jelikož ten den jsme se jeli podívat na štěňátko a přivezli jsme si mou milovanou Dianku. Kdykoli chilli vařím vzpomenu si na ten den. Taky si vzpomínám, že jsem přesně následovala recept a dvě lžičky chilli z oběda udělaly zážitkové posezení a jedli, pouze ti co mají plechovou pusu :-).
2 lžíce olivového oleje
100 g cibule
3 stroužky česneku
500 g mletého telecího či krůtího masa (já používám krůtí a moje doporučení, před mletím si ho malinko zmražte, mletí je daleko rychlejší)
1 lžička chill (v původním receptu jsou 2 lžičky a to je fakt moc)
1 lžička kmínu
1 lžíce sladké papriky
1 zelená paprika
400 g konzervovaných drcených rajčat
250 ml vody
400 g steril. tmavých fazolí
150 g steril. kukuřice
1 lžička třtinového cukru na dochucení
rozpáleném oleji opečte cibuli a česnek, přidejte mleté maso, chilli, kmín a míchejte až se maso opeče a začne se oddělovat. Maso posypte mletou paprikou, zalijte rajčaty, a vodou. Osolte, opepřete, a na mírném plameni nechte dusit 20 minut. Nakonec přidejte zelenou papriku, duste 10 minut, dochuťte solí a pepřem, přidejte fazole a kukuřici, stáhněte z ohně a nechte před podáváním odpočinout 10 minut, aby se chutě mohli řádně propojit. Podávejte s bagetou. Nevím jestli je tohle chilli con carne co miloval Colombo, ale myslím že ano, jelikož je opravdu návykové.