Zapékaný lilek po turecku – Imam bayildi

Fotor

Nenechte se odradit názvem, je to super zapečené jídlo, kde využijete lilky, které podle mne, jsou stále ještě popelkou v české kuchyni.

4 lilky

1 dl olivového oleje

3 cibule

4 stroužky česneku

4 rajčata

2 feferonky

1 lžička cukru

1 lžička sladké papriky

víno bílé

cottage cheese

hrst petrželky

sůl, pepř

Lilky omyjte a nakrájejte na plátky, osolte a nechte vypotit, po 30 minutách  papírovou utěrkou osušte a na oleji na pánvi opečte ze všech stran. Pokládejte do pekáčku do vrstev. Na zbylém oleji osmažte cibuli, česnek, feferonky, přisypte cukr a papriku, přidejte nakrájená rajčata a můžete přidat i očištěné paprikové lusky. Podlijte vínem a dejte dusit. Duste až se víno vydusí. Přidejte cottage cheese a osolte a opepřete. Směs dejte na lilky do pekáčku, vše posypte petrželkou. Pekáček přikryjte alobalem a dejte péct na 30 minut při 200 stupních.  Podávejte s bagetou, pro děti to moc není, jelikož feferonky způsobí příjemnou pikantní chuť. Jídlo je to vegetariánské, ale ani vám to nepřijde, je moc chutné a dělám ho několikrát do roka.

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s