Kerblíková polévka

Jindříšek by mi nikdy neodpustil, kdybych zapomněla na můj blog dát kerblíkovou polévku, je to jeho milovaná polévka. Nejdříve co je to kerblík? Je to druh petrželky, málo kdy se dá koupit, zkoušela jsem ho pěstovat, ale moc se mi nedařilo. Tak když kerblík uvidíte, kupte si ho a dejte se do přípravy polévky.

1 cibule

3 brambory (moučné jsou lepší)

1 lžíce másla

600 ml zeleninového vývaru

1 svazek kerblíku

200 ml smetany

sůl, pepř

několik kapek citronu

cuketa

olivový olej

1 krajíc toustového chleba

červený pepř

Na másle osmahneme nakrájenou cibuli a oloupané nakrájené brambory, přilijeme vývar a vaříme 20 minut. Kerblik opereme, odložíme několik snítek na ozdobu, zbytek otrháme lístky a vložíme do polévky. Vše rozmixujeme, přilijeme smetanu, prohřejeme, osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou. Cuketu očistíme, nakrájíme na plátky. Na oleji plátky opečeme dozlatova po obou stranách. Toustový chléb nakrájíme na kosočterečky a rovněž opečeme dozlatova. Plátky cukety nandejte na talíř, přelijte polévkou a ozdobte opečeným chlebem a lístky kerblíku a rozdrceným červeným pepřem.

 

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s