Sachr dort

Tento dort byl čas od času odměnou mým kolegům v práci, když se něco podařilo, tak jsem jim ho s láskou upekla. Jelikož se naše cesty rozdělily, můj blog je místo, kde na něj najdete  recept, když na něj dostanete chuť, moji milí kolegové.

Těsto:

225 g hořké čokolády

150 g změklého másla

115 g cukr krupice

8 vajec

115 g hladké mouky

Změklé máslo a žloutky vyšlehejte do nadýchané pěny, přidejte rozpuštěnou čokoládu. Z bílků a cukru ušlehejte tuhý sníh, obě hmoty spojte lehkým zamícháním a nakonec přimíchejte prosátou mouku. Hmotu nalijte do dortové vymazané formy a pečte při 180 stupních 25 minut. Zatím co se korpus peče, připravte náplň.

Náplň:

225 g meruňkového džemu

15 ml citronové šťávy

Džem se šťávou přivedeme k varu. Já přidává ještě 0,5 dl meruňkovice a lžíci škrobové moučky.

Korpus po upečení nechte vychladnout, a prokrojte jednou či dvakrát ( podle toho na co si troufnete) a namažte ještě teplou náplní, aby se náplň prolnula s korpusem. Část náplně si nechte na zahlazení pórů a zarovnání stran. Dort nechte dva dny v chladnu, aby marmeláda provlhčila celý korpus. Pak dort potřete čokoládovou polevou: 125 ml vody, 250 g cukru, 250 g čokolády. Vodu s cukrem přiveďte k varu, nalamte do ní čokoládu a povařte. Odstavte z plotny a promíchejte do vlahé teploty. Hladkým nožem stáhněte přebytečnou polevu a uhlaďte strany. Podávejte vychlazený a se šlehačkou.

Mám i teorii, že tento dort je vlastně skoro zdravý, není tam moc mouky a když použijete kvalitní čokoládu, tak tělu uděláte dobře, no ale ona je to taková dobrota, že tělu uděláte dobře v každém případě.

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s