Rillettes – provensálská pomazánka z masa

IMG_0288

Tento recept mám opravdu dlouho, slyšela jsem ho v rozhlase od Petra Novotného a zaujal mě tak, že se stal tradicí a každý rok se na něj celá rodina těší.

Je to pomazánka na způsob výpečků, nic dietního :-(. To že se maso vaří ve víně a s kořením mu dává úžasnou chuť a k čerstvému chlebu je naprosto k užrání :-).

Příprava je trochu delší, ale nic složitého.

3/4 libového vepřového masa

1/4 tučného vepřového masa

1 bobkový list

1 snítka tymiánu (já dávám víc)

1 snítka rozmarýnu

4 malé cibulky

sůl, pepř

škvarkové sádlo

bílé víno

Maso nakrájejte na kostky velikosti 2×2 cm. Do hrnce dejte kostky, zalijte vínem, přidejte čerstvé koření, cibulky, bobkový list a sůl. Pomalu vařte 45 minut, pak přikryjte pokličkou a duste až maso bude měkké a víno se vyvaří. Nechte stát do druhého dne, maso nesmí být vysušené. Druhý den znovu okořeňte, zahřejte a přidejte škvarkové sádlo. Vzniklou hmotu naplňte do skleniček a dejte do ledničky.

Mlsota, kterou jste právě připravili, Vám vydrží v lednici nějakou dobu a když budete mít po ruce chleba, máte rychlé občerstvení pro nečekanou (i čekanou) návštěvu). 🙂

One thought on “Rillettes – provensálská pomazánka z masa

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s