Tento recept je první na objednávku, dostala jsem dotaz, jestli mám nějaký recept na srnčí maso, mám.
Srnčí kýta
máslo
ocet
nové koření, bobkový list, snítky tymiánu
kořenová zelenina
4 cibule
Rozpuštěným máslem přelijte srnčí kýtu. Do vody dejte ocet, nové koření, bobkový list, sůl, tymián. Směs svařte a nechte vychladnout. Na kýtu přidejte nakrájenou cibuli a nakrájenou kořenovou zeleninu, přelijte vychladlým lákem a nechte v chladnu ležet dva dny. Maso v nálevu obracejte.
Na másle orestujte cibulku, přidejte zeleninu z nálevu a nechte orestovat. Na oleji opečte srnčí kýtu. Na orestovanou zeleninu dejte zatažené maso , přidejte vodu z nálevu a vařte. Až maso bude měkké vyndejte ho z hrnce, vyndejte i bobkový list, nové koření a tymián, zeleninu rozmixujte (můžete propasírovat, ale já jí mám ráda naturální – nepasírovanou). Nakonec přidejte smetanu, dochuťte a nechte přejít varem. S karlovarským knedlíčkem to nebude mít chybu. je to taková svíčková, ale srnčí s chutí zvěřiny tuto tradiční omáčku velmi ozvláštní.