Srnčí kýta

Tento recept je první na objednávku, dostala jsem dotaz, jestli mám nějaký recept na srnčí maso, mám.

Srnčí kýta

máslo

ocet

nové koření, bobkový list, snítky tymiánu

kořenová zelenina

4 cibule

Rozpuštěným máslem přelijte srnčí kýtu. Do vody dejte ocet, nové koření, bobkový list, sůl, tymián. Směs svařte a nechte vychladnout. Na kýtu přidejte nakrájenou cibuli  a nakrájenou kořenovou zeleninu, přelijte vychladlým lákem a nechte v chladnu ležet dva dny. Maso v nálevu obracejte.

Na másle orestujte cibulku, přidejte zeleninu z nálevu a nechte orestovat. Na oleji opečte srnčí kýtu. Na orestovanou zeleninu dejte zatažené maso , přidejte vodu z nálevu a vařte. Až maso bude měkké vyndejte ho z hrnce, vyndejte i bobkový list, nové koření a tymián, zeleninu rozmixujte (můžete propasírovat, ale já jí mám ráda naturální – nepasírovanou). Nakonec přidejte smetanu, dochuťte a nechte přejít varem. S karlovarským knedlíčkem to nebude mít chybu. je to taková svíčková, ale srnčí s chutí zvěřiny tuto tradiční omáčku velmi ozvláštní.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s