Pečená červená řepa s brynzou

řepa

Minulý týden na farmářských trzích v Říčanech měli řepu a Michal si vzpomněl na jedno jídlo, které jsem vařila v loňském roce – pečenou červenou řepu s brynzou. Vůbec si nevzpomínám, kde jsem tento recept našla a nebýt Michala, tak jsem na něj snad i zapomněla. Příprava je snadná, jen pečení je trochu delší.

6 bulev červené řepy

olivový olej

čerstvý tymián

brynza

sůl, pepř

Řepu omyjte, každou bulvu obalte do alobalu a dejte do pekáčku. Nasucho je dejte péct na 2 – 3 hodiny na 200°C. Nechte vychladnout, řepu vybalte a lehce se vám sloupne i slupka řepy. Nakrájejte na 0,5 cm plátky, posypte nadrobenou brynzou, tymiánem, solí a pepřem, polijte olivovým olejem a podávejte, výborná příloha je bygeta čí foccacia.

Kdo nemá rár brynzu, lze použít balkánský sýr, efekt bude téměř ten samý.

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s