Když jsem objevila tento recept, zaradovala jsem se, že zase zařadím do mé sbírky dietní dezert. No, výsledek mě překvapil, bylo to opravdu dost sladké, tak asi uberte cukr. Příprava je rychlá a snadná. Tím, že v dezertu není mouka se hodil i pro bezlepkovou dietu.
300 g ricotty
1 pomeranč – šťáva a kůra
3 vejce
130 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
máta na ozdobu
V míse smíchejte pomerančovou šťávu a kůru s 30 g cukru, přidejte ricottu a vyšlehejte. V druhé míse rozšlehejte vejce se zbytkem cukru do pěny. Obě směsi opatrně spojte a přidejte vanilkový cukr. Směs nalijte do pečícím papírem vyložené dortové formy a 40 minut pečte při 180°C.
Celý dort na povrchu jemně zhnědne. Podávejte se šlehanou šlehačkou.
Dezert je dobrý k hodně hořké kávě :-), chutná trošku jako nákyp.