Kohout na víně

IMG_0080Tento recept jsem hodně dlouho toužila uvařit a jsem jim nadšená. Francouzi jsou opravdu dokonalí, jelikož nic nekomplikují. Je to jednoduché jako facka. Nejsložitější bylo sehnat kohouta (v Makru tento problém vyřešili) a překonat strach z flambování (je to hračka a ještě k tomu zábava).

máslo

100 g slaniny

3 šalotky (jednu nakrájet, 2 v celku)

1 mrkev

Kohout (může být slepice, nebo kuře, ale kohout je kohout)

sůl, pepř

0,5 dl alkoholu (obsah lihu v alkoholu musí být vyšší než 45 – 50 %)

150 g žampionů na plátky

2 stroužky česneku

bouquet garni (svazek tymianu, boblového listu a petržele)

0,7 l červeného vína

bageta

Na másle orestujte naktájenou slaninu, cibuli a mrkev. Přidejte naporcovaného, osoleného a opepřeného kohouta a orestujte. Polijte 0,5 dl alkoholu a zapalte a nechte až alkohol přestane hořet (flambováním zvýrazníte chuť pokrmu a je to fakt zábava). Přidejte česnek, houby a bouquet garni, podlijte vínem a duste do měkka určitě minimálně 60 minut. Nakonec přidejte kousek másla na zjemnění. Jídlo má výbornou chuť po víně v kombinaci silného vývaru a bylinek, prostě Francie. K tomu je ideální bageta a tak jsem dnes poprvé pekla bagetu :-). Návod na ní najdete v dalším příspěvku.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s