Je velká škoda, že mnoho lidí nejí králíka. Já ho mám ráda moc, ale připravuji ho zásadně vykostěného, jelikož mi připomíná kočku (omlouvám se, ale je to tak). Tentokrát i my máme zástupce v rodině, kdo králíka nejí, Jindra má zásadu:¨s čím jsem si hrál, to nejím!¨.
Maso králíka je chutné a zdravé, takže proč ne?
kousky králičího masa
anglická slanina
kousek másla
bílé víno
sůl, pepř
větvičky rozmarýny a tymiánu
Kousky masa osolte, opepřete, slaninu nakrájejte na plátky, dejte do pekáčku i s kouskem másla a kousky masa a s bylinkami, zalijte vínem. Dejte do trouby a pečte 1 hodinu na 190°C přiklopené a a 30 minut bez pokličky. Maso je hotové, vino a máslo spolu se slaninou a bylinkami vytvoři neuvěřitelnou vůni a chuť. Jako přílohu můžete vyzkoušet co chcete. Výborné jsou špecle a naposledy jsem králíka servírovala se salátem z polníčku s teplými brambory, fakt delikatesa.