Čekankový salát

IMG_0303

Jelikož nakupuji v Bille, hned u vchodu je zelenina a tam na mne vykukují takové roztodivnosti jako je čekanka a fenykl. Roztodivnost mi to připadala až do té doby, než jsem dostala od Michala dárek – kurz vaření s šéfkuchařem pane Krátkým. Fenyklový kompot si necháme na příště, ale teď vás nalákám na svěží salát z čekanky.

4 čekankové puky

1 velké jablko (kyselé)

0,3 dl zakysanýého mléčného nápoje

2 lžíce agátového sirupu

2 lžíce jablečného octa

sůl, bílý pepř

brusinky sušené – hrst

Nakrájejte čekanku, jablko nakrájejte na plátky, dejte do mísy, zalijte zakysaným nápojem, přidejte sirup, ocet, sůl, pepř a nakonec brusinky. Vše promíchejte a snězte! Chuť je svěží a kyselé brusinky náramně salát dotvoří. Myslí, že jako příloha i jako samostatný salát dobré a zdravé a hlavně něco jiného, takže i pestré.

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s