Ciabatta

IMG_0301

Tak tohle je důsledek našeho výletu do Francie. Nejsem schopná pochopit, proč se všude peče ze zmražených polotovarů. Jak to, že ve Francii pečou na každém rohu v každé pekárně? Když jsme byli v Cannes, tak byla neděle a my snídali v pekárně, kde přímo za prodejnou v pekárně dva pekaři pekli čerstvé pečivo (NEDĚLE!!!). Proč to nejde tady? Zašla jsem do Marks&Spencer pro pečivo a tam bageta za 35,- Kč s poznámkou: „připraveno z mraženého polotovaru“, a to se holedbají, že prodávají čerstvé potraviny. Kašlu na to! Budu pečivo péct sama. Včera jsem začala s ciabattou a houskami. O ciabattu se s vámi podělím, houstičky mi snědli, než jsem se vrátila z Prahy :-(. 🙂

200 g špaldová mouka

200 g hladká mouka

1 sušené droždí

1 lžička soli

2 lžičky sezamu

2 lžičky lněného semínka

2 lžíčky slunečnicových semínek

250 ml teplé vody

1 lžička sladěnky (cukru)

Jelikož jsem „rychlá kuchařka“, smíchám všechno dohromady v kuchyňském robotu a nechám kynout 1 hodinu. Pak těsto rozdělte na dvě části, roztáhněte na placku a přeložte. do ciabattového tvaru :-). Dejte na pečící papír, potřete olivovým olejem a nechte kynout ještě 0,5 hodiny. Pečte 25 minut 200°C. Mouky můžete libovolně kombinovat. Výsledek je naprosto šokující, bože, taková dobrota :-).

IMG_0300

 

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s