Kuře v římském hrnci

IMG_0311

Římský hrnec je nádoba, kterou moc často nepoužívám, ale vždy se nechám unést jeho krásou. Dostala jsem ho od maminky a čas od času v něm něco uvařím, vždy je to zdravé, někdy je to i dobré :-).

1 kuře, či díly kuřete

3 stroužky česneku

1 cibule

1 rajský protlak

120 ml bílé víno

0,5 kg rajčat

hrst bazalky a tymianu

sůl, bílý pepř

Kuře omyjte, rozporcujte, jednotlivé kousky osolte a opepřete. Česnek rozetřete a smíchejte s nakrájenou cibulí, dejte do mističky, přidejte rajský protlak a víno. Do předem namočeného římského hrnce dejte 0,5 nakrájených rajčat, posypte polovinou bylinek a zalijte polovinou směsí, kterou jste připravili z vína a protlaku. Přidejte kousky kuřete a překryjte druhou polovinou rajčat, bylinek a vinné směsi. Dejte péct do studené trouby na 70 minut při 200°C. Po upečení dochuťte, mně výsledné jídlo přišlo sice zdravé, ale kyselé, tak jsem ho zjemnila šlehačkou a pak to ušlo :-). Podávejte s těstovinami, já jako přílohu použila šmakounové nudle (taky moc zdravý :-)) a Michala málem kleplo :-(. Tak asi raději ty těstoviny.

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s