Bujon s liškami

IMG_0392

Po liškách jsem koukala již dlouho, v sobotu je prodávají v Říčanech na farmářských trzích. Ptala jsem se, kde lišky odchytávají  🙂 (sbírají) a jsou až z Moravsko – Slovenského pomezí. A v sobotu konečně na ně došlo. Polévka je jemná, není moc chuťově výrazná.

800 g brambor

400 g čerstvých lišek (houby)

800 ml masového vývaru

1 porek

olivový olej

kopr

sůl, pepř

Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Lišky pečlivě očistěte (strašná práce), pórek rozkrojte podélně napůl a nakrájejte na kolečka. Na oleji orestujte lišky, vyndejte je a na oleji orestujte pórek a brambory, zalijte bujonem a vařte, až brambory budou vařené. Přidejte orestované lišky, osolte, přidejte pepř a nechte přejít varem. před podáváním přidejte nakrájený kopr. Polévka vás krásně zahřeje.

IMG_0377 IMG_0379

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s