Čekankový salát s pomerančem

IMG_0355

Dnes čekanka podruhé a nemohu si odpustit trochu osvěty. Čekanka má vysoký obsah vlákniny a prospěšný vliv na zažívání. Snižuje hladinu cholesterolu v krvi, čímž chrání před kornatěním cév či infarktem a mrtvicí. Má také schopnost na sebe vázat nebezpečné těžké kovy (třeba rtuť nebo olovo) a zabraňuje tak jejich ukládání v těle. Navíc čekanka obsahuje  řadu minerálů: draslík, hořčík, fosfor či železo.

Příprava salátu je rychlá, konzumace taky, byl tak svěží, že jsme ho hned snědli :-).

4 čekankové puky

2 lžíce olivového oleje

2 lžíce agátového sirupu

2 lžíce jablečného octa

1 – 2 pomeranče

Čekankové puky nakrájejte, pomeranč oloupejte a rozeberte, abyste do salátu dali pouze pomerančovou dužinu. Udělejte dresing  z oleje, octa a sirupu a zalejte čekanku s pomerančem. Chuť má být sladkokyselá. celý salát je lehoučký jak vánek. kombinace pomeranče a čekanky je velmi zábavná.

 

Reklamy

6 thoughts on “Čekankový salát s pomerančem

  1. Štěpánko, tímhle se chlap opravdu nenají. Založ nějakou rubriku na pořádné jídlo: škvarky, bůček, výpečky, kachny, husy, knedlíky, špenát, pořádná hovězí flákota….. 🙂

  2. Ahoj Štěpánko, náhodou jsem narazila na tvůj blog, to je příjemné překvapení! Dala jsem ti hlas, a doufám, že budeš ta světová bloggerka roku! A když ne, tak nevadí, já si sem, s dovolením, budu chodit na recepty. Romana

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s