Hned na začátek vás varuji, jestli je uděláte, tak je všechny sníte!!!! Koláčky jsou naprosto neodolatelné. Jestli je máte chuť ochutnat, tak je dodávám do kavárny La Terra Coffee, tím asi začněte. Jestli se do nich pustíte, jsem zvědavá na váš názor.
Těsto
320 g hrubé mouky
1 lžička pr. do peč.
120 g cukr moučka
180 g jemně mletých mandlí
180 g studeného nakrájeného másla
případně trochu rumu
Náplň
1 plechovka salka 2 hodiny vařená ve vodě
250 g nahrubo nasekaných slaných mandlí
Mouku, pr. do peč., cukr a mandle smíchjte, přidejte máslo a vypraujte těsto. Těsto nechte chvíli odpočinout. Těsto vyválejte v 3 mm silný plát a vykrájejte kolečka, která upečte dorůžova. Karamelem natřete kolečka a posypte slanými mandlemi. kolečka v chladnu vydrží (no nevydrží) několik dní a jsou křehčí a křehčí. kombinace těsta, karamelu a slaných mandlí je neuvěřitelná. Recept jsem zkoušela, protože jsem byla opravdu zvědavá, jak kolečka budou chutnat, tohle jsem nečekala.
Ty vypadají krásně! Teď jen nevím, jestli jste mě víc nalákala na návštěvu kavárny nebo na pečení 🙂
Nejdříve je určitě ochutnejte v kavárně, jelikož jsou naprosto slastné, pak se rozhodněte, zda do toho jdete, jelikož je všechny sníte 🙂
Mňááám! Tak na ty jdu hnedka zítra!:D
Jen jestli ještě budou .-)
Dobry den, zrovna jsem dala kolacky do trouby a mam dotaz – taky se vam to testo tak spatne valelo nebo jsem nekde udelala chybu?
Dobrý den Moniko, taky, podruhé když jsem je dělala, tak jsem tam přidala žloutek, abych těsto vůbec dala dohromady. Myslím, že žloutek to trochu usnadní. Doufám, že se kolečka povedla a že chutnají.
a jeste jeden dotaz – dopoledne jsem kolacky natrela a krem vubec nechce zatuhnout. chtela jsem je jako vanocni cukrovi, ale nevim jak je budu skladovat 🙂 taky jsou krehke, mozna az moc, tak snad se rozlezi a zvlacni
Karamel moc nezatuhne, skladuji je na podnose. Křehké jsou opravdu hodně, příště přidejte žloutek. Asi ho přidám do základního receptu, přesto, že vychází pouze z mé zkušenosti.