Rajská polévka

IMG_0361

Na rajskou polévku je asi tisíc receptů, tento je jeden z nich.

1 kg rajčat

1 cibule

2 stroužky česneku

1/2 lžičky cukru

2 dl bílého vína

2 lžíce zakysané smetany

tymián, bazalka, bobkový list

sůl, pepř

Cibuli a česnek nakrájejte a na oleji orestujte, přidejte pokrájená rajčata, cukr a vařte 10 minut. Přidejte bílé víno a 750 ml vody a bylinky, 10 minut vařte. Po 10 minutách vyjměte koření (spočítejte bobkový listy, když je tam dáváte a když je vyndaváte, rozmixovat bobkový list je dost nepříjemné a v polévce tvrdé kousky ruší). Polévku rozmixujte. Při servírování do polévky přidejte lžičku zakysané smetany a pár lístků tymiánu a bazalky.. Polévka je příjemně naturální, jako rajská polévka v Itálii.

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s