Jablečných koláčů snad nikdy není dost, nebo moc? Příprava koláče je rychlá a pečení vám provoní celý dům.
5 jablek
130 g třtinového cukru
180 g hladké mouky (špaldová je výborná)
citronová kůra
citronová šťáva
100 ml šlehačky
2 vejce
1/2 lžičky mletého kardamomu
1 pr. do peč.
mandlová plátky
máslo na vytření formy a mouka na vysypání
Drobenka
30 g cukru
30 g mouky polohrubé či hrubé
30 g másla
Jablka oloupejte, nakrájejte na plátky, dejte s lžící cukru a citronovou šťávou do kastrolu a mírně duste až vydusíte vodu. Těsto připravíte tak, že rozmícháte šlehačku, cukr, citronovou kůru, a vejce, přidejte mouku s práškem do pečiva a s kardamomem a promíchejte. Těsto vylijte na vymazanou, vysypanou formu, poklaďte podušenými jablky a posypte drobenkou a mandlovými lupínky. Pečte 40 minut 170°C. Pak si honem uvařte čaj a napište mi a ostatním čtenářům, jak vám koláč chutnal 🙂
Koláč jsem ochutnala a byl opravdu famózní!!!!! Škoda, že neumím takové věci sama upéct, určitě využiji nabídku Štěpánky na pečení úžasných sušenek pro náš obchod Barevný život 🙂
Včera jsem upekla jablečný koláč 🙂 Jelikož jsem ho ochutnala před časem u Květy, věděla jsem , že budu mít dobrotu ,kterou jsem nesla návštěvu, kde se po ní jen zaprášilo:-) Jana