Světická bašta

 

IMG_0464Co to asi je Světická bašta, tak já vám to povím, je to vepřová pečeně s bramborovou kaše se smaženou cibulkou.

Vepřový ocásek bez ocásku (je to to maso těsně než začne ocásek)

3 cibule

3 stroužky česneku

sůl, pepř, kmín

brambory

máslo

mléko

3 nakrájené cibule

Maso v celku nasolte, řádně opepřete, dejte do pekáčku na pečení (já mám ráda těžký litinový), přidejte oloupanou cibuli rozříznutou na půl, zalijte vodou, přiklopte a dejte péct na 1,5 hodiny 190°C. Pak odendejte pokličku, česnek utřete se solí a dejte na maso, posypte kmínem a vraťte do trouby a pečte ještě 30 minut bez pokličky a maso otáčejte.Maso bude křehké a náramně vychucené cibulí a česnekem. Připravte klasickou bramborovou kaši,  vedle v kastrůlku na sádle do zlata osmažte cibuli a zašlehejte do hotové kaše. Kombinace kaše a cibulky a pečeného masa je naprosto dokonalá.

Jo, možná někdo přemýšlíte proč Světická bašta? To proto, že bydlíme ve Světicích :-).

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s