Cibulová polévka

IMG_0510

Někdo má rád v zimě spát, já mám ráda v zimě polévky. Oblíbená polévka naší rodina je cibulačka. Musím vždy najít dobrovolníka, kdo mi naloupe a nakrájí cibuli. Moc variant není, buď je to Michal, nebo Jindra, oba dva jsou hrdinové :-). Pravá francouzská cibulačka je máslová a navinulá po vině a plave v ni toust se sýrem.

500 g bílé cibule

máslo

bobkový list

2 dl suchého bílého vína

1 lžíce hladké mouky

1 l zeleninového vývaru

sůl, pepř

bageta

sýr typu čedar

V hrnci rozpust’te máslo a přidejte nakrájenou cibuli s bobkovým listem a za stálého míchání 45 minut mírně restujte až cibule zezlátne až zhnědne. Ke konci přilijte víno smíchejte až se víno odpaří. Cibuli zapražte moukou, chvilku opékejte a pak zalijte zeleninovým vývarem. Povařte 15 minut, osolte, opepřete.Opečte bagetu na suchém topinkovači, dejte na dno talíře a posypte sýrem a přelijte polévkou a honem ke stolu a dobrou chuť.

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s