Cheesecake pečený

IMG_0572

Najít přijatelné dezerty s ohledem na dietu je velmi špatné. Myslím, že cheesecake je jedna z možných variant, když zavřete obě oči. Cheesecake můžete připravit z tvarohu, mascarpone, ze sýru philadelphia, já zastávám nejméně kalorickou variantu a to je ricotty. Korpus je z rozdrcených sušenek, tak vyberte nějaké cereální, nebo korpus prostě nejezte. v létě jsme společně děli nepečenou verzi, ale v zimě je na místě pečená varianty. Minulý týden jsem v TV okoukla, jal to udělat, aby se vám cheesecake nepropadl při chladnutí. Je nutné chladit velmi zvolna. Po dopečení malinko otevřete troubu a nechte cheesecake uvnitř, po 15 minutách ho teprve vyndejte a zůstane krásně vysoký.

korpus

200 g oblíbených sušenek

80 g másla

náplň

750 g tvarohu (rikotty)

4 vejce

cukr cca 100 g

kůra z citronu

šťáva z citronu dle chuti

vanilka z lusku

malinový přeliv

300 g malin

cukr dle chuti (já při dietě používám trošku javorového sirupu, má nižší glykemický index)

malinko nějakého alkoholu pro vůni

Rozdrťte sušenky, smíchejte je s rozpuštěným máslem a uplácejte do dortového korpusu vyloženého pečícím papírem a dejte upéct na 7 minut 180°C a pak vychladnout. V míse smíchejte tvaroh s vejci, kůrou, šťávou a vanilkou a nandejte na zchladlý korpus. Do trouby dejte na hluboký plech vodu a dortovou formu vložte do vodní lázně a pečte 10 minut při 180.=C a pak 40 minut při 140°C. Maliny přiveďte do varu s alkoholem, přidejte cukr v nedietní variantě lžičku škrobové moučky. Dort dejte vychladit do ledničky a před servírováním přidejte malinovou omáčku a dobrou chuť!

IMG_0563

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s