Najít přijatelné dezerty s ohledem na dietu je velmi špatné. Myslím, že cheesecake je jedna z možných variant, když zavřete obě oči. Cheesecake můžete připravit z tvarohu, mascarpone, ze sýru philadelphia, já zastávám nejméně kalorickou variantu a to je ricotty. Korpus je z rozdrcených sušenek, tak vyberte nějaké cereální, nebo korpus prostě nejezte. v létě jsme společně děli nepečenou verzi, ale v zimě je na místě pečená varianty. Minulý týden jsem v TV okoukla, jal to udělat, aby se vám cheesecake nepropadl při chladnutí. Je nutné chladit velmi zvolna. Po dopečení malinko otevřete troubu a nechte cheesecake uvnitř, po 15 minutách ho teprve vyndejte a zůstane krásně vysoký.
korpus
200 g oblíbených sušenek
80 g másla
náplň
750 g tvarohu (rikotty)
4 vejce
cukr cca 100 g
kůra z citronu
šťáva z citronu dle chuti
vanilka z lusku
malinový přeliv
300 g malin
cukr dle chuti (já při dietě používám trošku javorového sirupu, má nižší glykemický index)
malinko nějakého alkoholu pro vůni
Rozdrťte sušenky, smíchejte je s rozpuštěným máslem a uplácejte do dortového korpusu vyloženého pečícím papírem a dejte upéct na 7 minut 180°C a pak vychladnout. V míse smíchejte tvaroh s vejci, kůrou, šťávou a vanilkou a nandejte na zchladlý korpus. Do trouby dejte na hluboký plech vodu a dortovou formu vložte do vodní lázně a pečte 10 minut při 180.=C a pak 40 minut při 140°C. Maliny přiveďte do varu s alkoholem, přidejte cukr v nedietní variantě lžičku škrobové moučky. Dort dejte vychladit do ledničky a před servírováním přidejte malinovou omáčku a dobrou chuť!