Palačinka není nic složitého a dají se připravit na mnoho způsobů. Naše rodina má ráda palačinky s tvarohem a klevelou. Co je klevela? Klevela jsou rozvařené vypeckované švestky, které si sama zavařuji.
1 l mléka
4 vejce
polohrubá mouka (mouky tak aby těsto bylo akorát husté)
sůl
malinko pr.do peč.
tvaroh
klevela
Do mléka dejte vejce mouku, sůl a pr. do peč. a vyšlehejte ručním šlehačem. Na rozpálenou pánvičku dávejte kousek másla a nalijte naběračku těsta. Těsto pak krouživým pohybem rozlijte po celé pánvičce, po chvíli otočte a vyndejte až budou všechny palačinky hotové. Někdy se vám stane, že se první palačinka potrhá, to je dobře, jelikož musíte ochutnat, jestli těsto máte správně slané :-). Na talíř pak nandáte palačinku, potřete rozdělaným tvarohem z cukrem a citronovou kůrou a přidáte klevelu.
radši jahodovou, ale míváme i jako spěšný oběd ..
vlastně je jedno o jaké ovoce jde, vždy je to velká dobrota 🙂