Smažený květák v pivním těstíčku s celerovo-bramborovým pyrém

IMG_0574

Smažený květák v mém dětství patřil k jídlům spojeným s létem. Teď už je celoročně vše, tak proč si nedat v lednu květák? Obalování v těstíčku je nesrovnatelně příjemnější než v trojobalu a výsledek je srovnatelný. Pyré z celeru a brambor je velmi vhodnou přílohou, je lehounké a celer mu dává chuť malinko do sladka,  ale mně to velmi ke květáku páslo a navíc, když mám to celerové období :-).

1 květák

1 citron

2 žloutky

250 ml piva

cca 150 g hladké mouky

sníh ze 2 bílků

sůl

olej na smažení

Květák si rozdělte na růžičky a dejte vařit do osolené a ocitronované vody na 4 minuty a nechte okapat. V misce zamíchejte žloutky s pivem, moukou a solí. Do hladké hmoty přidejte ušlehaný bílek a zlehounka zamíchejte. Květák obalte těstíčkem a dejte smažit až květák bude zlatý, pak dejte na ubrousek, aby přebytečný olej okapal. podávejte s bramborovou kaší, či s pyré z celeru a brambor a můžete si přidat i domácí tatarku z jogurtu či zakysané smetany.

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s