Segedínský guláš

IMG_0570

Tak aby si přišli na chuť i masožravci, co to prostě neřeší, tak mám pro ně segedínský guláš s knedlíčkem. Je pravda, že je skoro dietní, jelikož není zahuštěn moukou, ale zelíčkem.

500 g vepřové plecko prorostlé

5 cibulí

500 g kysaného zelí

kmín, sůl, pepř, pálivá paprika

3 stroužky česneku

Na sádle řádně orestujte nakrájenou cibuli, orestujte kostky masa a přidejte papriku a společně opečte. Přidejte sůl, pepř, kmín a malinko vody a maso duste 1 hodinu za občasného míchání. nádherně to voní. Až je maso měkké přidejte kysané zelí, které před tím nakrájejte, já ho neproplachuji, mám ráda tu kyselou chuť. Společně vařte 20 minut a opět raději míchejte. nakonec přidejte utřený česnek, dochuťte. Můžete zjemnit smetanou. Podávejte s houskovým knedlíkem a pivem.

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s