Vepřová kotleta s nádivkou a s červeným zelím

IMG_0713

Tento recept je opět podle Vaříme.cz, je to jako když si hrajete s legem. Každý díl je označen a vy máte návod co dát k čemu a je to hotovo. Aktivně jsem ke kotletě ještě udělala bramborové knedlíky, ale zadržte! Opravdu to není nutné, výbornou přílohou je nádivka v kotletě. Tak jak jsem si mou stavebnici Lego poskládala:

velká vepřová kotleta bez kosti, silný plátek

houska

lestová petržel

vejce

mléko

jablko

cibule

červené zelí

cukr

červené víno

máslo

slunečnicový olej

sůl, pepř

Troubu předehřejte na 180°C. Nakrájejte housku na 1 cm kostičky a smíchejte s mlékem, nasekanou petrželkou, osolte a opepřete. V kotletě vytvořte kapsu a do ní vložte nádivku. Maso osolte, opepřete a na pánvi orestujte z obou stran 1 minutu. Orestovanou kotletu vložte do pekáčku a dejte do trouby péct 15 minut (do pekáčku jsem dala i zbylou nádivku). Nakrájejte cibuli, zelí nakrájejte na nudličky, oloupané jablko na kostičky. Na másle osmahněte cibuli a přidejte zelí. Osolte, opepřete, do chvilce přidejte cukr, jablko a zalijte vínem. Zelí duste do vypaření tekutin a zesklovatění.

Jídlo je atraktivní, tím, že příloha je v mase a zelí je opravdu chutné. Teď už si neumím představit, že někdo řekne, že neumí vařit, jelikož s „legem“ z Vaříme.cz  už toto tvrzení neobstojí.

IMG_0708

Napsat komentář