Zelňačka

IMG_0722

Strašně dlouho jsem nedělala zelňačku a tak mě napadlo, že nastal čas. Celé dny jsem teď školila a neměla jsem  ani chuť na velké vyvařování a tak se zelňačka  náramně hodila. Včera v Říčanech začaly opět Farmářské trhy, hurá a sláva, jelikož bez trhů je říčanské náměstí tak smutné. Michal dostal za úkol koupit  na polévku klobásu a úkolu se zhostil na jedničku. Klobásu koupil u stánku řezníka z Louňovic a tam mají vše naprosto úžasné, takže i klobása byla sázka na jistotu.

3 masové libové klobásy

5 brambor

2 velké cibule

2 lžíce hladké mouky

500 g kysaného zelí

1 zakysaná smetana

0,5 šlehačky

sladká a pálivá mletá paprika

olej

kmín, sůl, pepř

Na oleji orestujte nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou klobásu, zaprášte moukou a paprikou a zalijte studenou vodou, přidejte pokrájené brambory, sůl, kmín, pepř a vařte. Po 15 minutách varu přidejte kysané zelí (můžete zelí pokrájet), 10 minut vařte, přidejte zakysanou smetanu a šlehačku a znovu  dle potřeby přidejte koření. Polévku můžete podávat se zakysanou smetanou. Polévka je chutná a i zdravá.

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s