Zapečený celer v sýrovém těstíčku s hořčicovým dipem

IMG_0728

Vím, že spoustu lidí nemá celer, je mi jich upřimně líto. Já celer považuji opravdu za zajímavé jídlo, celerová polévka patří k našim oblíbeným a z tohoto jídla jsem úplně vedle. Vlastně jsem recept sama vymyslela, jelikož se mi celer nechtělo smažit a na obalení mi chyběla strouhanka, takže z nouze cnost :-). Překvapilo mě, jak celer byl výborný i když byl studený a s dipem to bylo naprosto báječné.

1 celer

nastrouhaný sýr

1 vejse

trošku mléka

špetka pr. do peč.

sůl, pepř

Celer omyjte, oloupejte a nakrájejte na plátky 1 cm a dejte vařit do slané vody na 20 minut. V misce smíchejte vejce s nastrouhaným sýrem a mlékem na husté těsto (můžete přidat hladkou mouku), osolte, opepřete, přidejte pr. do peč. Uvařený celer obalte v těstíčku a dejte na pečící papír a obalené plátky celeru pečte 20 minut 150 °C. Dip připravíte z bílého jogurtu (zakysaná smetana) do něj dejte lžičku hrubozrnné hořčice, nastrouhanou mrkev, sůl, pepř. Vše zamíchejte. Celer podávejte s vařenými brambory a dipem. Fakt hodně dobrý.

Reklamy

One thought on “Zapečený celer v sýrovém těstíčku s hořčicovým dipem

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s