Víkend je tu a jestli přemýšlíte co udělat ke kávě, jelikož vám přijede návštěva, neváhejte a udělejte bábovku, chyba to nebude. Na přípravu potřebujete 5 surovin a 5 minut, je to naprosto neuvěřitelné, nejdříve jsem si myslela, že je v receptu chyba, ale není :-).
4 vanilkové pudinky
4 vejce
1 pr. do peč.
sklenka oleje
sklenka cukru krupice
Ušlehejte vejce s cukrem a olejem. Přidejte vanilkové pudinky a prášek do pečiva. Vlijte do vymazané a vysypané formy na bábovku. Pečte při 180°C 30 minut. Bábovka je jako peříčko.
Abych řekla pravdu, podle názvu i receptu mě nadchla, ale výsledek je strašně mastný, struktua pórovito-houbovitá – udělala jsem něco špatně?
Tak to jsem překvapená, strukturu jsem měla dobrou. Co mě překvapilo, že koláčky byly tvrdé hned po upečení až do snědení.
Upekla jsem jí, ale po 30 minutách se celá propadla. Co jsem udělala špatně. Moc velká sklenka oleje- bylo to dost řídké. Nebo,že jsem použila horkovzduch místo jen dolního ohřevu? Škoda. Chuťově byla výborná. Mám celiakii tak mě recept nadchnul.
Já se omluvám, ale pekla jsem ji už před takovou dobou, že si nepamatuji, jestli tam byl nějaký fígl. Zkusím přidat nějaký další dezert bez mouky.