Telecí řízek s vídeňským bramborovým salátem

IMG_0717

Toto je poslední jídlo, která jsem měla na zkoušku z Vaříme.cz. Opět jsem si připadala, že si hraji se stavebnicí Lego. „Dáte kostičku ke kostičce“ a máte oběd.

4 ks telecí kýty 180 g

strouhanka

hladká mouka

1 vejce

slunečnicový olej

máslo

brambory

hovězí vývar

plnotučná hořčice

cukr

pažitka

cibule

vinný ocet

Naklepejte maso, osolte a opepřete a pak maso obalte v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. Řízek pomalu dozlatova osmažte na oleji. Na druhé pánvi si rozehřejte máslo a řízek v něm krátce dosmažte.  Brambory uvařte ve slupce a ještě teplé je oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Teplý vývar smíchejte s hořčicí, cukrem. octem, cibulí, olejem, solí a pepřem, promíchejte s bramborami. Do salátu přidejte nasekanou pažitku a podávejte s řízkem.

Pořád jsem přemýšlela, jak ten vídeňský řízek smaží v másle a teď už to vím :-).

IMG_0716

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s