Žilinská polévka chábovice

IMG_0736

Jo jo, trochu jsem se odmlčela, vrátila jsem se do mladých let, kdy jsem se učila na zkoušky :-(. Učím se na zkoušku, bolí to, nejde to, ale jsem tvrdá a nedám se :-). Tak jen rychle. Tato polévka je nová – mezinárodní, je ze Slovenska. Moc mi chutnala, ale přidali jsme si tam ocet a pak byla ještě lepší, Michal přemlouvá, ať tam příště dám i papriku, ale pak to bude asi už zelňačka :-).

1 malá hlávka bílého zelí

hrst sušených hub

6 středně velkých brambor

celý kmín

2 lžíce sádla

3 lžíce hladké mouky

sůl a pepř

Zelí pokrájejte na nudličky a zalijte vodou, přidejte sušené houby, pokrájené brambory a kmín a uvařte vše doměkka. Ze sádla (já měla jen škvarkové sádlo a škvarky v polévce byly bombovní) a hladké mouky připravte jíšku, zalijte jí studenou vodou a po převaření vlijte do polévky. Osolte a vařte ještě asi 5 minut. Nakonec přidejte trochu čerstvě mletého pepře (a ocet a zakysanou smetanu).

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s