Smilovala jsem se nad Michalem, který v mém procesu učení, má na starosti zajišťovat tento týden obědy a při snídani jsem uvařila rychlou polévku. Na trhu jsme koupili hlívu ústřičnou, že vyzkoušíme dršťkovou polévku. Polévka se povedla, ale asi tam nedávejte lžíci pálivé papriky, bylo to opravdu pro znalce.
hlíva ústřičná, opraná, nakrájená na nudličky bez tvrdých středů
2 cibule
1 velká mrkev
řapíkatý celer
sladká paprika, malinko pálivé papriky
3 lžíce hladké mouky
0,5 l masový či zeleninový vývar
česnek
kmín
majoránka
sůl, pepř
Pokrájenou cibuli orestujte na oleji, přidejte pokrájený řapíkatý celer, na kolečka nakrájenou mrkev a hlívu a vše společně orestujte, přidejte papriku a mouku a po chvíli zalijte studenou vodou. Přidejte vývar, kmín, sůl a pepř a vše společně 20 minut vařte. Před podáváním do polévky přidejte česnek a majoránku, aby polévka byla výborně dochucená. Polévka je rychlá, dobrá a v mé verzi strašně pálivá. Tak a já se zase běžím učit.