Dnes k obědu jsou pirohy s brynzou a jahodové knedlíky, přijde i Jana s Ondrou, který včera uběhl půl maraton a tak honem vymýšlím vydatnou polévku pro běžce. První mě napadla pórková, ale tu si bude vařit v týdnu Michal až budu v Anglii, tak jakou jinou? Polévka z červené čočky nikdy nezklame, je rychlá a většinou i dobrá.
1 cibule
200 g červené čočky
1 plechovka pokrájených rajčat
1 rajčatové pyré
olivový olej
zeleninový vývar
čerstvý tymián
3 stroužky česneku
sůl, pepř
Nakrájenou cibuli orestujte na oleji a přidejte rajčata z konzervy a polovinu vývaru. chvíli nechte povařit, pak přidejte rajčatové pyré, čočku a utřený česnek a vařte až čočka bude měkká. Pak přidejte tymián, pepř a sůl. Přilijte zbytek vývaru a krátce ještě provařte. Polévku ozdobte větvičkou čerstvého tymiánu a šup s ní na stůl. Tentokrát polévka z červené čočky rodinu nerozdělila, ale stmelila – všem moc chutnala :-).