Pirohy s brynzou

IMG_0779

Každý kdo jezdí na Slovensko ví, že si musí dát strapačky, halušky, nebo pirohy s brynzou. Jak jsem minule při polévce ze Slovenska slíbila, další recept bude pirohy s brynzou. Pro mne velké překvapení bylo, že těsto je bramborové, další překvapení bylo, že nádivka není jen brynza, ale brambory smíchané s brynzou, třetí překvapení bylo, jak jednoduše se s těstem pracovalo, šlo to samo. Poslední, čtvrté překvapení bylo, že to bylo fakt moc dobré. Myslím, že po dnešní zkoušce se nebudu bát toto jídlo zařadit do běžného repertoáru. Recept je na 4 porce.

350 g uvařených brambor ve slupce

150 polohrubé mouky

1 vejce

sůl

brynza

slanina

zakysaná smetana

Uvařené, oloupané brambory nastrouhejte. K mouce přidejte asi 5 lžic nastrouhaných brambor, vejce  a sůl a vypracujte těsto. Bude-li těsto tuhé, nařeďte ho studenou vodou, ale já vodu vůbec nepoužila. Vypracované těsto vyválejte v tenký plát a skleničkou vykrájejte kolečka. Na kraj kolečka dejte náplň (smíchejte brynzu se zbytkem nastrouhaných brambor), těsto přehněte a umačkejte. Pirohy vhoďte do vařící se osolené vody a vařte 3 minuty. V průběhy přípravy piroh vyprážejte slaninu. Pirohy servírujte se slaninou a já je ještě posypala brynzou. Jídlo bylo velmi chutné, lehké a vzpomněli jsme si, jak jsme jedli společně pirohy s brynzou U starej mamy v Tatraném Smokovci.

 

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s