Po velikonocích v rodinách, kde mají hodně kluků je velké množství vykoledovaných vajec a proto recept na vaječnou pomazánku je veledůležitý. Vaječná pomazánka je jednoduchá jako facka. Tento recept mám 30 let, je to jedno z prvních jídel, které jsem uměla. Pracovala jsem ve výzkumným ústavu, než jsem se dostala na vysokou školu a tam byla jedna kolegyně paní doktorka Jana Paulová (ne ta herečka) a ta mi to vajíčkové tajemství prozradila. tak tady ho máte. Nezapomeňte na lžičku hořčice, ta tam dělá tu dobrou chuť.
Vařená vejce (základní počet je 5, ale dejte kolik máte)
řecký jogurt
1 lžíce majonézy
1 lžička dijonské hořčice
mladá cibulka
sůl a pepř
Vejce oloupejte a protlačte přes mřížku, cibulku pokrájejte nadrobno i se zelenou natí, přidejte jogurt, majonezu, hořčici, osolte a opepřete a je to.