Vaječná pomazánka

IMG_0860

Po velikonocích v rodinách, kde mají hodně kluků je velké množství vykoledovaných vajec a proto recept na vaječnou pomazánku je veledůležitý. Vaječná pomazánka je jednoduchá jako facka. Tento recept mám 30 let, je to jedno z prvních jídel, které jsem uměla. Pracovala jsem ve výzkumným ústavu, než jsem se dostala na vysokou školu a tam byla jedna kolegyně paní doktorka Jana Paulová (ne ta herečka) a ta mi to vajíčkové tajemství prozradila. tak tady ho máte. Nezapomeňte na lžičku hořčice, ta tam dělá tu dobrou chuť.

Vařená vejce (základní počet je 5, ale dejte kolik máte)

řecký jogurt

1 lžíce majonézy

1 lžička dijonské hořčice

mladá cibulka

sůl a pepř

Vejce oloupejte a protlačte přes mřížku, cibulku pokrájejte nadrobno i se zelenou natí, přidejte jogurt, majonezu, hořčici, osolte a opepřete a je to.

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s