Hovězí maso na červeném víně podle Zdendy

IMG_1330

Letošní dovolená měla opravdu hodně poprvé. Poprvé jsme jeli na kola do Francie, kam nás autobus pouze dovezl a pak nás opustil a my jeli takzvaný etapový zájezd. Etapový zájezd znamená, že jedeme na kolech a zavazadla nám veze dodávka. Poprvé jsem málem zmrzla v jižní Francii. Ze začátku naší cesty nám počasí opravdu nepřálo, pršelo a bylo pouze 9°C.  A třetí poprvé byl „Zdeněk“. Zdenda je řidič dodávky, která nám vezla zavazadla, ale i kuchař výpravy. Snídaně je v ceně a večeři si můžete a nemusíte koupit. Jen blázen by si večeři nekoupil, protože Zdenda je „restaurace Alcron“ na kolečkách. To kdo nezažil, těžko uvěří. Zdeněk přes den nakoupil, dojel do kempu a pak na dvou plynových hořácích uvařil suprovou večeři a to nikdy nechyběl ani salát. A co bylo v nabídce? Jestli nesedíte, tak si sedněte! Podávala se Paella, mušle, královské krevety, speciální francouzské jídlo z fazolí a klobásek, hovězí na víně, mačkané brambory s kuřátkem a na poslední večeři jsme měli steak s fazolkami na slanině a hořčičnou omáčku. Pro vegetariány vařil vegetariánské jídlo, pro toho kdo neměl chuť na nabídku dne, tak lososa. Chápete to? Na zemi! V kempu! Na plynovém hořáku! Jídlo pro 35 lidí!? Když jsem Zdendu pozorovala, došla mi zásadní věc, je jedno kde a na čem vaříte, když přidáte ingredienci „lásku“ je to to pravé. Zdendo, klobouk dolů a příští rok jedeme zase s tebou!

Jak jsem koukala a šmírovala, okoukla jsem jeden recept, který jsem dnes vyzkoušela, Zdeněk měl měkčí maso (nechápu to), ale chuťově jsem to hodně trefila, takže tady to je.

1 kg hovězího masa (já použila loupanou plec)

3 cibule

6 stroužku česneku

3 dcl červeného vína

kytička tymiánu

kytička bobkového listu

sůl, pepř čerstvý mletý

Na oleji orestujte nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Maso nakrájejte na nudličky a zprudka opečte na oleji, podlijte červeným vínem, osolte a opepřete. K masu přidejte kytičku tymiánu a bobkového listu, přiklopte a duste. Jelikož se mi maso zdálo tuhé a rodina byla hladová, dala jsem maso dusit do papiňáku na 20 minut. Na závěr vyberte ze směsi koření a podávejte jako Zdenda s těstovinami. Jídlo je jednoduché a chuťově výborné, tak si to užijte :-).

IMG_1281

IMG_1286 IMG_1284

 

 

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s